elinatauson

Tollarp

Kategori: Allmänt

Allt har dragit igång. Jag jobbar på Antonskolan som elevassistent. Det är tuffare än jag trodde men såå roligt. Jag jobbar i en hel klass fast har två elever där som jag ska ha extra koll på. Det kommer bli ett lärorikt och roligt år där! 

Annars då? 
Vi har fullt upp med att få en slags vardag. Vi bor ju för tillfället i en kyrka då familjen som bor i vårt framtida hus inte flyttat ut än. Det funkar utmärkt. Vi längtar dock jättejättemycket tills vi får huset! Kan ju meddela att inredningsplaneringen är i full gång. 

Det här är så spännande och kul. Ny på jobbet. Ny i Tollarp. Kristianstad (där Antonskolan ligger) är en fin och mysig stad. Alla är så trevliga mot oss. I onsdags var vi bland annat på sushi-kväll hos en tjej vi aldrig hade träffat innan och det var inget konstigt med det. Fint. Love it!

Inget wi-fi har vi så vi sitter på en väns företag just nu. Stabilt.


Och tack Götabro-vänner för all mat vi fick med oss!
 


 

Flytt

Kategori: Allmänt

Idag är det dags. Jag blir skåne-bo. Trodde jag aldrig. Vi hörs Småland. 


Dessa plus två till ska jag dras med helt enkelt. 
 
 

Kina

Kategori: Allmänt

Tillbaka från Kina. I korta drag för dig som inte hänger med på vad jag har gjort: Kina i en månad. Start i Hong Kong på en konferrens för att sedan åka vidare och ha ett tiodagars engelska-läger för barn/tonåringar som växer upp under helt sjuka familjeförhållanden. Sedan tillbaks till Hong Kong för tre dagars vila och shopping. The end.

Resan var fantastisk. Var frisk hela resan minus en dag i Hong Kong, vilket är helt okej. Maten var starkare än någonsin. När man kommer in i matsalen på skolan i byn där vi har lägret så börjar alla hosta samtidigt på grund av all chili som finns i luften därinne. Värst är det att gå in i köket under tiden det lagas mat. Omöjligt. Ögon svider och man kan inte andas. Kvävs av sina egna hostningar. På grund av det kan de inte ta hjälp av oss svenskar vid matlagning eftersom att..eh..vi inte kan andas. 

En annan annorlunda grej är att vi städade bland annat toaletterna på skolan innan lägret började. Det gör man ju i Sverige också, men vad som inte sker i Sverige är detta: 
Vi kommer in på toaletterna. Jättefina med vitt kakel över hela och så. Eller de hade varit jättefina om de inte var så fruktansvärt smutsiga. Allt är täckt med ett brunt lager. Hela rummet. Så vi börjar borsta golvet med borste och såpa. Inget händer. Vi börjar skrapa med en spade. Inget händer. Vi börjar hugga med en spade. LITE händer. Så vi fick snällt bege oss till närmaste affär och köpa ett slags frätande rengöringsmedel och två styck murbruks-verktyg som byborna förövrigt fann väldigt roande. Två svenska tjejer kom gående med genom byn för att..mura? Alla vi gick förbi skrattade och pekade och försökte fråga oss på kinesiska vad vi skulle med dem till. Tror de frågade något sånt iaf, min kinesiska är lite rostig.. 
Hur som helst så frätte vi helt enkelt upp skiten från golvet, skrapade med murarskraporna och spolade sedan av hela rummet med vatten. Vet inte hur elaka vi var mot miljön när allt spolades ner i avloppen, men när jag tänkte på barnen vi gjorde det för så blev mitt samvete lite renare iaf. Golvet blev också lite renare.


Team Sweden+Eric